Продукти
За тестото
100 гр масло
200 гр Нуга
1 яйце
1 п. Ванилена захар
1 щипка сол
6-8 счукани зелени пиперчета
300 гр брашно
1-2 пакетче бакпулвер
За глазурата
100 гр млечен шоколад за глазура
10ина зърна зелен пипер
Приготовление
Тестото се омесва и се прибира за около час в хладилника покрито с прозрачно фолио.
Луничките се оформят по два начина – разточва се тънък блат и се правят лунички с чаша или се точат тънки пръчки и се късат на около 6 см и се завиват в таваа.
Пече се във фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса, газ степен 2) за 12 мин.
Глазурата се разтопява на водна баня и се топват в нея луничките до половината. Оставят се да изсъхнат на хартия за печене и се ръсят с начукания пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар