Продукти
50 гр бял шоколад
2 белтъка
100 гр захар
1 п. Ванилена захар
200 гр кокосови стърготини
Приготовление
Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се захарта и ванилията и се разбива до добиване на гланц (блясък), Шоколада се разтопява на водна баня. Прибавя се заедно със стърготините към белтъка и от така омесеното тесто се гребват малки топчета и се нареждат върху тавата с хартия за печене. Оформят се с пръсти като скалички или други форми.
Пече се на 160 градуса (с вентилатор 140 градуса, на газ 2 степен)
Вечи, пропорциите ли не са точни или някоя съставка е пропусната? То дори тесто не се получи, явно стърготините са много спрямо мокрите съставки.
ОтговорИзтриване