събота, 6 декември 2008 г.

Vanillekipferl

Продукти За тестото 125 гр смлени бадеми 200 гр масло 75 гр пудра захар 2 жълтъка 1 кора от ванилия (вътрешното) 1 щипка сол 250 гр брашно За покритието 100 гр пудра захар 2 кори от ванилия (вътрешното) Приготовление Бадемите се запичат до кафяво в тиганчето с непрекъснато бъркане. Оставят се да поизстинат. Добавят се към студеното масло и останалите продукти за тестото.Омесват се на гладко тесто. Оставя се за една нощ в хладилника завито в прозрачно фолио. На другия ден се прави работи. Пече се на 180 градуса (с вентилатор на 160, на газ степен 2) за 12 мин. Още топли се овалват в сместа за покритието и се оставят да изстинат

Няма коментари:

Публикуване на коментар