Продукти
За тестото
125 гр смлени бадеми
200 гр масло
75 гр пудра захар
2 жълтъка
1 кора от ванилия (вътрешното)
1 щипка сол
250 гр брашно
За покритието
100 гр пудра захар
2 кори от ванилия (вътрешното)
Приготовление
Бадемите се запичат до кафяво в тиганчето с непрекъснато бъркане. Оставят се да поизстинат. Добавят се към студеното масло и останалите продукти за тестото.Омесват се на гладко тесто. Оставя се за една нощ в хладилника завито в прозрачно фолио.
На другия ден се прави работи. Пече се на 180 градуса (с вентилатор на 160, на газ степен 2) за 12 мин. Още топли се овалват в сместа за покритието и се оставят да изстинат
Няма коментари:
Публикуване на коментар