

Приготовление Медът се затопля на водна баня заедно със захарта, докато се разтвори напълно. Оставя се да охлади, след което сместа се добавя към бадемите, какаото и яйцата и се разбърква. След това се пресява брашното с бакпулвера и подправките и се размесва с миксер (с бъркалките за гъсто тесто или машина за хляб). Готовото тесто се оставя да преседи около 2 ч. в хладилника. След това тестото се премесва още веднъж и се разточва на плоскост покрита с брашно с дебелина 4 мм. Изрязва се с подходящи за целта фигурки. Пече се върху хартия за печене или намазнена тавичка за 10-12 мин на 175 градуса (с вентилатор на 160). След като изстинат, курабийките се украсяват с белтъчната смес по вкус. Могат да се ползват и цветни перли и други сладкарски украшения.