Продукти
200 гр. мед
100 гр. кафява захар
60 гр. смлени бадеми
1 ч.л. какао
3 яйца
450 гр брашно
1 ч.л бакпулвер
1 1/2 ч.л. смлян сух джинджифил (може канела)
1 връх на нож (1 щипка) карамфил
За украсяване
1 белтък
125 гр. пудра захар
бои за сладки
(може да се замени с готови)
Приготовление
Медът се затопля на водна баня заедно със захарта, докато се разтвори напълно. Оставя се да охлади, след което сместа се добавя към бадемите, какаото и яйцата и се разбърква. След това се пресява брашното с бакпулвера и подправките и се размесва с миксер (с бъркалките за гъсто тесто или машина за хляб). Готовото тесто се оставя да преседи около 2 ч. в хладилника.
След това тестото се премесва още веднъж и се разточва на плоскост покрита с брашно с дебелина 4 мм. Изрязва се с подходящи за целта фигурки. Пече се върху хартия за печене или намазнена тавичка за 10-12 мин на 175 градуса (с вентилатор на 160).
След като изстинат, курабийките се украсяват с белтъчната смес по вкус. Могат да се ползват и цветни перли и други сладкарски украшения.
събота, 6 декември 2008 г.
Nougatkipferl (Пиперени кравайчета)
Продукти
За тестото 100 гр масло 200 гр Нуга 1 яйце 1 п. Ванилена захар 1 щипка сол 6-8 счукани зелени пиперчета 300 гр брашно 1-2 пакетче бакпулвер
За глазурата 100 гр млечен шоколад за глазура 10ина зърна зелен пипер Приготовление Тестото се омесва и се прибира за около час в хладилника покрито с прозрачно фолио. Луничките се оформят по два начина – разточва се тънък блат и се правят лунички с чаша или се точат тънки пръчки и се късат на около 6 см и се завиват в таваа. Пече се във фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса, газ степен 2) за 12 мин. Глазурата се разтопява на водна баня и се топват в нея луничките до половината. Оставят се да изсъхнат на хартия за печене и се ръсят с начукания пипер.
За тестото 100 гр масло 200 гр Нуга 1 яйце 1 п. Ванилена захар 1 щипка сол 6-8 счукани зелени пиперчета 300 гр брашно 1-2 пакетче бакпулвер
За глазурата 100 гр млечен шоколад за глазура 10ина зърна зелен пипер Приготовление Тестото се омесва и се прибира за около час в хладилника покрито с прозрачно фолио. Луничките се оформят по два начина – разточва се тънък блат и се правят лунички с чаша или се точат тънки пръчки и се късат на около 6 см и се завиват в таваа. Пече се във фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса, газ степен 2) за 12 мин. Глазурата се разтопява на водна баня и се топват в нея луничките до половината. Оставят се да изсъхнат на хартия за печене и се ръсят с начукания пипер.
Vanillekipferl
Продукти
За тестото
125 гр смлени бадеми
200 гр масло
75 гр пудра захар
2 жълтъка
1 кора от ванилия (вътрешното)
1 щипка сол
250 гр брашно
За покритието
100 гр пудра захар
2 кори от ванилия (вътрешното)
Приготовление
Бадемите се запичат до кафяво в тиганчето с непрекъснато бъркане. Оставят се да поизстинат. Добавят се към студеното масло и останалите продукти за тестото.Омесват се на гладко тесто. Оставя се за една нощ в хладилника завито в прозрачно фолио.
На другия ден се прави работи. Пече се на 180 градуса (с вентилатор на 160, на газ степен 2) за 12 мин. Още топли се овалват в сместа за покритието и се оставят да изстинат
Kокосови скалички
Продукти
50 гр бял шоколад
2 белтъка
100 гр захар
1 п. Ванилена захар
200 гр кокосови стърготини
Приготовление Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се захарта и ванилията и се разбива до добиване на гланц (блясък), Шоколада се разтопява на водна баня. Прибавя се заедно със стърготините към белтъка и от така омесеното тесто се гребват малки топчета и се нареждат върху тавата с хартия за печене. Оформят се с пръсти като скалички или други форми.
Пече се на 160 градуса (с вентилатор 140 градуса, на газ 2 степен)
Приготовление Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се захарта и ванилията и се разбива до добиване на гланц (блясък), Шоколада се разтопява на водна баня. Прибавя се заедно със стърготините към белтъка и от така омесеното тесто се гребват малки топчета и се нареждат върху тавата с хартия за печене. Оформят се с пръсти като скалички или други форми.
Пече се на 160 градуса (с вентилатор 140 градуса, на газ 2 степен)
Абонамент за:
Публикации (Atom)